Izložba fotografija o rezervatu Slano Kopovo

Slano Kopovo je izuzetno teško područje za fotografe prirode, jer travnata ravnica na kojoj "pasu" ždralovi i guske ne pruža nikakav zaklon

18. mar 2013

Izložba fotografija “Četiri lica Slanog kopova” autora Geze Farkaša, koja prikazuje živi svet u tom specijalnom rezervatu prirode u Vojvodini, biće otvorena sutra u Novom Sadu.

Autor je godinu dana fotografisao u ovom specijalnom rezervatu prirode prateći promene živog sveta kroz sva četiri godišnja doba, navodi se u pratećem materijalu uz izložbu.

Izložene su 24 fotografije, po šest za svako godišnje doba, i one predstavljaju uži izbor od preko 150 fotografija koje su odštampane u knjizi.

Veliki formati fotografija, metar sa sedamdeset cantimetara, dočaraće posetiocu lepotu beskraja ravnice, ogromnih jata ptica, kao i specifičnog biljnog i životinjskog sveta slatine.

Slano Kopovo je izuzetno teško područje za fotografe prirode jer travnata ravnica na kojoj „pasu“ ždralovi i guske ne pruža nikakav zaklon.

Jata ptica su veoma oprezna i poleću već sa 500 metara. Ipak u proleće u martu kada umorni ždralovi stižu sa juga na ispašu pruža se retka prilika da se ždralovi, simbol Slanog kopova, fotografišu, piše u materijalu.

Izložba će biti otvorena sutra u 17 sati na novosadskom Spensu. Sve izložene fotografije mogu se videti na sajtu www.photogeza.com.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga