Izložba fotografija o Para olimpijskim igrama

Glavni grad Vojvodine je prvi i jedini grad u Srbiji koji ima usvojenu Strategiju pristupačnosti

13. jula 2012

Izložba fotografija u susret Paraolimpijskim igrama otvorena je danas u Novom Sadu, a otvaranju izložbe prisustvovao je i deo Paraolimpijskog tima Srbije, koji će zemlju predstavljati na takmičenju koje se održava u Londonu, od 29. avgusta do 9. septembra.

Izložbu je otvorio ambasador Velike Britanije u Srbiji Majkl Devenport, koji je rekao da da su svi predmeti i objekti u paraolimpijskom parku u Londonu pristupačni za sve, kako takmičare tako i posetioce, što je od izuzetne važnosti za organizaciju uspešnih Olimpijskih igara.

Izložbu je organizovao Paraolimpijski komitet Srbije, u saradnji sa Ambasadom Velike Britanije u Beogradu, a prva postavka te izložbe je u Novom Sadu.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Siniša Sević rekao je da je glavni grad Vojvodine prvi i jedini grad u Srbiji koji ima usvojenu Strategiju pristupačnosti.

“Pristupačnost mora biti garantovana u svim vitalnim oblastima života i samo na taj način osobama sa invaliditetom stvaramo elementarne uslove za nesmetan život i pružamo šansu da se posvete svojim poslovima i interesovanjima”, kazao je Sević.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga