Izložba Dunavski dijalozi u Petrovaradinu

Ove godine upriličen je susret umetnika iz Mađarske i Srbije, kroz saradnju novosadske galerije Bel art i budimpeštanske Erlin galerije, a izložba ima uporedni karakter kroz izlaganje skulptura, fotografija, grafika i video materijala

30. avg 2012

Izložba „Dunavski dijalozi“ biće otvorena u petak uveče na četiri lokacije u Petrovaradinu, s ciljem da se predstavi ideja da se u Novom Sadu ustanovi festival umetnosti, koji će biti fokusiran na Dunavsku regiju.

„Tako bi  Novi Sad postao mesto susretanja, prezentovanja i razmatranja najrazličitijih umetničkih ideja i sadržaja, kao mogućnost međusobnog upoznavanja, saradnje, uvažavanja, tolerisanja različitosti, umetnika i umetnosti jednog kulturološki bogatog i raznovrsnog dunavskog regiona“, navodi se u pratećem materijalu uz izložbu.

Ove godine upriličen je susret umetnika iz Mađarske i Srbije, kroz saradnju novosadske galerije Bel art i budimpeštanske Erlin galerije, a izložba ima uporedni karakter kroz izlaganje skulptura, fotografija, grafika i video materijala.

Izlagaće po jedan umetnik iz Budimpešte i po jedan iz Novog Sada, u svakoj od tih „kategorija“: Balint Sombati, Peter Markus, Simon Kaci i Aniko Robic izlagaće sa mađarske strane, a sa vojvođanske Mira Brtka, Maja Erdeljanin, Lazar Marković i Pavle Jovanović.

Pokrovitelj izložbe je Grad Novi Sad, direktorica je Vesna Latinović iz Galerije Bel art, urednica mađarskog programa je Marta Silađi iz Erlin galerije, a selektor je Sava Stepanov, likovni kritičar.

Otvaranje Dunavskih dijaloga je sutra u 19 sati u Petrovaradinu, a cilj organizatora je da promovišu petrovaradinsko Podgrađe kao zanimljivu tačku na kulturnoj mapi grada i regiona.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga