Izložba akvarela novinara i slikara Lasla Tota u Novom Sadu

U okviru građanske inicijative protiv projekta “Novi Sad na vodi”

06. nov 2020

Pokret Novi Optimizam zajedno sa partnerima iz Novog Sada nastavlja sa organizacijom događaja u okviru građanske inicijative protiv projekta “Novi Sad na vodi”, pod sloganom „Novi Sad na vodi? Vidi, Gari, ne može!“, organizovanjem izložbe akvarela novinara i slikara Lasla Tota (1936-2018).

Izložba će biti održana u subotu 7. novembra 2020. u 12 časova na Dunavcu.

Izložbu zajednički organizuju Novi Optimizam i Zelena mreža Vojvodine iz Novog Sada. Na izložbi će se prisutnoj publici obratiti Olivera Radovanović iz Zelene mreže Vojvodine, i sin novinara, Laslo Tot.

Poznati novosadski novinar Laslo Tot rođen je u Beogradu 1936. godine, a Filozofski fakultet je završio u NovomSadu. Nakon završenog fakulteta i magistarskih studija, prvo je radio u fabričkoj štampi, a zatim je prešao na TV Novi Sad kao spoljno-politički novinar. Izveštavao je o sukobima Izraela i Palestine, izveštavao je iz Bejruta, radio je više intervjua sa Jaserom Arafatom i liderima sa Bliskog istoka. Čuven je po izveštavanju iz Bukurešta i Temišvara u vreme revolucije u Rumuniji. Autor je nekoliko filmova o stradanju Srba i Mađara u Drugom svetskom ratu i posle.

Slikanjem akvarela se bavio iz hobija. Najviše ih je naslikao za vreme rata devedesetih godina upravo na Šodrošu i Dunavcu.

Izložba se organizuje na otvorenom i s obzirom na vremenske uslove, prikazaće se štampane fotografije akvarela u prirodnoj veličini.

Takođe, tom prilikom će posetioci izložbe moći da potpišu i Manifest Novog Optimizma, koji je usvojen na Skupštini Novog Optimizma 26. septembra ove godine. Dešavanja sa Skupštine možete videti na ovom linku, dok se u nastavku nalazi tekst Manifesta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga