Izdavači otvaraju platformu sa digitalnim udžbenicima za besplatno korišćenje

Platforma omogućava nastavnicima da formiraju virtuelno odeljenje i organizuju učenje na daljinu

17. mar 2020

Izdavačke kuće Klet, Novi Logos i Freska otvoriće svoju platformu sa digitalnim udžbenicima za besplatno korišćenje tokom vanrednog stanja.

Kako su saopštile te izdavačke kuće, platforma www.eucionica.rs ima ugrađen Sistem za upravljanje učenjem (LMS) koji omogućava nastavnicima da formiraju virtuelno odeljenje i organizuju učenje na daljinu, kao što su zadavanje domaćih zadataka, kontrolnih zadataka, pismenih zadataka.

Dodaje se da platforma omogućava i praćenje rada učenika, koliko je gradiva u digitalnom udžbeniku pređeno, koliko zadataka je urađeno, kao i rad na svim uređajima – desktop računarima, laptopovima, tabletima i mobilnim telefonima, na operativnim sistemima Windows, Android i iOS i na svim internet pretraživačima.

Nalog nije vezan za jedan ili dva računara, već korisnik sa bilo kog računara pristupa na isti način.

Svi direktori osnovnih škola čiji nastavnici žele da koriste tu platformu, mogu da pošalju zahtev za formiranje digitalnih virtuelnih odeljenja na admin@eucionica.rs.

Navodi se da će te izdavačke kuće nakon dobijenog zahteva kontaktiti sa direktorima u najkraćem roku i ti nastavnici će dobiti detaljne informacije o proceduri formiranja virtuelnih odeljenja.

Kreativni centar: Besplatno korišćenje digitalnih udžbenika

Beogradska izdavačka kuća „Kreativni centar“ je omogućila svima besplatno korišćenje svojih digitalnih udžbenika za lekcije koje su po programu nastave tokom pandemije korona virusa i vanrednog stanja u Srbiji.

Digitalni udžbenici su na sajtu www.ekcskola.rs u delu Demo knjige.

To su digitalni udžbenici za učenike prvog razreda (Srpski jezik, Matematika, Svet oko nas), drugog razreda (Srpski jezik, Matematika, Svet oko nas), petog razreda (Srpski jezik, Matematika, Geografija) i šestog razreda (Srpski jezik, Matematika, Geografija).

U saopštenju se navodi da se digitalni udžbenici mogu koristiti na pametnom telefonu, tabletu i kompjuteru i nema potrebe za dodatnom instalacijom programa na bilo kojem uređaju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga