Izbeglicama 15 kuća u Vojvodini

Vlada Vojvodine usvojila je danas plan Fonda za pružanje pomoći izbeglim i raseljenim licima Vojvodine, prema kojima će iz budžeta biti obezbeđena sredstva za kupovinu 15 kuća izbeglicama u Pokrajini

20. okt 2010

Vlada Vojvodine usvojila je danas plan Fonda za pružanje pomoći izbeglim i raseljenim licima Vojvodine, prema kojima će iz budžeta biti obezbeđena sredstva za kupovinu 15 kuća izbeglicama u Pokrajini.
Reč je o porodicama koje su trenutno smeštene u kolektivnim izbegličkim centrima, navodi se u saopštenju sa sednice pokrajinske vlade.
Dodaje se da su u budžetu Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku i demografiju planirana sredstva za zatvaranje kolektivnih centara.
Resorna pokrajinska sekretarka Novka Mojić informisala je članove vlade o primeni posebnog Protokola za zaštitu dece u ustanovama socijalne zaštite od zlostavljanja i zanemarivanja.
Ona je kazala da je reč o pravno obavezujućem dokumentu, koji daje smernice da se posebnim strategijama prevenira zlostavljanje i zanemarivanje dece, da se za decu za koju postoji sumnja da su zlostavljana obezbedi najbolja moguća zaštita i pomoć, a zaposlenima u domu profesionalna podrška.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga