Izabran novi generalni direktor Bi-Bi-Sija

Toni Hol, generalni direktor Rojal Opera Hausa postavljen je na čelo Bi-Bi-Sija umesto Džordža Entvistla, koji je primoran da podnese ostavku

22. nov 2012

Toni Hol (Tony Hall), generalni direktor Rojal Opera Hausa (Royal Opera House) postavljen je na čelo Bi-Bi-Sija (BBC) umesto Džordža Entvistla (George Entwistle), koji je primoran da podnese ostavku posle uređivačke politike te medijske kuće o skandalu o pedofiliji, saopštio je danas Bi-Bi-Si.

Hol je već bio direktor informisanja u Bi-Bi-Siju od 1996. do 2001. godine, dok nije postao direktor Opere.

Predsedavajući Upravnog odbora Bi-Bi-Sija, lord Paten izjavio je da je Hol „prava osoba koja će predvoditi Bi-Bi-Si u ovoj trenutnoj krizi. Njegovo novinarsko iskustvo bit će neprocjenjivo za Bi-Bi-Si koji pokušava da obnovi svoj ugled“, izjavio je lord Paten.

Njegovo imenovanje usledilo je posle ostavke Džordža Entvistla 10 novembra nakon što je proveo samo 54 dana na tom položaju.

On je podneo nakon što je u emisiji “Njuznajt” (Newsnight) lord Mekelpin (McAlpine) pogrešno optužen za zlostavljanje dece.

„Proteklih osam sedmica bile su veoma traumatične za Bi-Bi-Si. Ovaj dan je, međutim, veoma značajan za Bi-Bi-Si i obilježava pocetak nove faze u njegovom radu”, izjavio je lord Paten.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga