Iz Vojvodine krenuli traktori

Udruženja poljoprivrednika, članice Asocijacije poljoprivrednika traktorima krenuli su jutros za Beograd, nezadovoljni novom agrarnom politikom Ministrastva poljoprivrede.

30. maj 2011

U 9 sati iz raznih krajeva Vojvodine poljoprivrednici krenuli u centar glavnog grada, odnosno pred Ministarstvo poljoprivrede i zgradu Vlade Srbije. Poljoprivrednici su nezadovoljni jer smatraju da su uskraćeni za subvencije koje su imali prethodnih godina.
Paori su nezadovoljni zbog smanjene površine poljoprivrednog zemljišta koje se subvencioniše, a svoj protest su već izrazili uputivši pismo predsedniku Srbije Borisu Tadiću, premijeru Mirku Cvetkoviću, ministru poljoprivrede Dušanu Petroviću i premijeru Vlade Vojvodine Bojanu Pajtiću.
„Nismo mi ti koju su krivi zbog ove situacije, a treba da shvate da mi jedini koji obezbeđuju prehrambenu sigurnost ove države. Mi smo radili u vreme najveće inflacije, bombardovanja i sankcija, mi i sada radimo, bez obzira na pomoć države“, izjavio je juče Vojislav Malešev iz udruženja „Klub 100 p plus“.

 

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga