Ivica Todorić izručen Hrvatskoj

Istraga protiv Todorića pokrenuta je prošle godine zbog sumnje da je u aferi Agrokor iz posrnulog koncerna izvukao oko 200 milijuna eura

07. nov 2018

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić u srijedu navečer je izručen Hrvatskoj. Avion s Todorićem je na letu iz Lonodona, gdje je Todorić posljednjih godinu dana bio u bijegu, sletio u Zagrebu oko 20.55 minuta.

Njegova supruga Vesna za N1 je izjavila da je Todorić nevin. „Dokazat će se da nije uzeo ni jedan euro“, kazala je Vesna Todorić.

Istraga protiv Todorića pokrenuta je prošle godine zbog sumnje da je u aferi Agrokor iz posrnulog koncerna izvukao ukupno preko 1,5 milijardu kuna, oko 200 milijuna eura.

Todorića po dolasku u zatvor Remetinec čeka uobičajena zatvorska procedura, od pregleda do oduzimanja stvari pa smještaj u najvjerojatnije jednokrevetnu sobu. Uručiti će mu i sudsko rješenje o određenju istražnog zatvora na koje ima pravo žalbe.

Nakon noći iza rešetaka Todorića očekuje ispitivanje u tužiteljstvu gdje će ga upoznati sa sadržajem optužbi i ponuditi mu da iznese obranu.

Na slobodu bi, kako se doznaje, mogao izaći nakon što tužiteljstvo sasluša jedinog preostalog svjedoka, osim ako u međuvremenu ne zatraže njegovo pritvaranje po nekoj drugoj osnovi.

Todoriću je blokirano nešto manje od 65 milijuna eura u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj i Kanadi, izvijestila je ranije njegova obrana, a boravak u Londonu navodno je financirao novcem od prodaje suprugine roditeljske kuće.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga