Ivanji: Vučić je glavni spiner i sejač negativnih misli

"Protesti zahtevaju povratak bazičnih demokratskih vrednosti"

24. mar 2019

Protesti su za sada jedini kanal kroz koji može da se iskaže nazadovoljstvo i oni daju rezultate, ocenio je novinar Vremena Andrej Ivanji. U situaciji kontrolisanih medija, to što se protest proširio u više od 100 gradova, jeste kanal da se građani informišu da postoji neko nezadovoljstvo i da ova vlast nije bogom dana, dodao je on u Novom danu.

Ivanji je rekao da postoji dilema koju dele građani Srbije – zašto ipak ići na proteste posle izdvajanja Boška Obradovića na njihovom čelu prošle nedelje, ocenjujući da prošla nedelja jeste bila prekretnica u protestima.

On je naveo da protesti zahtevaju povratak bazičnih demokratskih vrednosti i do prošle nedelje lideri opozicije držali su se pametno po strani i protesti su bili građanski.

„Potpuno jalova opozicija iskoristila je priliku da budu prisutni u pobuni, to nisu opozicioni protesti, već građanski protesti, a prošla nedelja jeste bila prekretnica. Građani su izlazili na ulicu jer su to osećali kao obavezu, uz zahteve za najosnovniju bazičnu demokratiju. A prošla nedelja je bila prekretnica, oni su iskočili u prvi plan i među njima lider Dveri najbučniji i najspremniji za kavgu“, kaže Ivanji.

Postavlja se pitanje da li ići u koloni zajedno sa Obradovićem i svim njegovim stavovima.

“Teofil Pančić je u tekstu postavio pitanje šta bi više iznerviralo Vučića – da on demonstrativno zbog Boška ostane kod kuće ili ipak ode da protestuje, a pošto bi ga više nerviralo da se ide na proteste, onda ipak izvodi zaključak da ide na proteste“, kaže.

Ivanji ocenjuje da to je vrednosno vaganje.

„Opet nije punog srca i čiste savesti i iz punog ubeđenja, ali to je za sada jedini kanal kroz koji može da se iskaže nazadovoljstvo i on daje rezultate, jer u ovoj situacji kontrolisanih medija, to što se protest proširio u više od 100 gradova, jeste kanal da se građani informišu da postoji neko nezadovoljstvo i da ova vlast nije bogom dana“, objašnjava.

Ono što danas vlast radi je vrsta psihičkog nasilje nad svima nama.

Ova vlast je počela sa nasiljem, mi svi jesmo protiv nasilja, i ne treba da ga bude, ne bi trebalo da se upada u institucije i napada policija, ali vlast koja ima sve poluge u rukama nema sumnje da je za ovakvo stanje odgovorna samo taj vlast.

„Ti napadi na novinare, to je grubo, nevaspitano, i pobrkali su lončiće, oni rade za nas i kad ih novinar pita oni treba da odgovore, vučići, vulini, stefanovići, to kabadahijsko ponašanje, kao da je ova zemlje njihova prćija“, rekao je.

Umesto da pokazuje poštovanje prema svima, Vučić ne pokazuje nužno poštovanje prema svim građanima na šta ga Ustav obavezuje, dodaje.

„Sebi dopušta da neke naziva kriminalcima, bez pravosudne presude, krši svaki dan Ustav, zakon. On je glavni spiner i sejač negativnih, loših misli“, zaključio je Ivanji.

(N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga