Ivanji: Draža Mihailović se borio s Nemcima protiv naroda

"Recite mi ijednu bitku posle jeseni 1941. godine gde su četnici učestvovali u borbi protiv Nemaca i Italijana"

11. maja 2018

Pisac Ivan Ivanji, koji je preživeo Aušvic, izjavio je da su četnici Draže Mihailovića od jeseni 1941. pa do kraja Drugog svetskog rata sarađivali sa Nemcima, a protiv naroda.

On je rekao da je sada čitao u novinama da su se podoficiri srpske vojske klanjali Draži Mihailoviću, a on je od jeseni 1941. godine do kraja rata radio sa Nemcima protiv naroda.

“To je dokumentovano, a ako ne verujete komunističkim, pogledajte nemačke arhive. Recite mi ijednu bitku posle jeseni 1941. godine gde su četnici učestvovali u borbi protiv Nemaca i Italijana, a vojska sad salutira, Ministarstvo odbrane se pravi blesavo. O Nediću i da ne govorim”,”, rekao je Ivanji novinarima.

„Veoma sam često u Nemačkoj pitan šta mislim o memorijalnim centrima i logorima i uvek kažem – to se mene ne tiče, ja znam šta je tamo bilo, to je problem vaših unuka“, rekao je Ivan Ivanji o susretu sa Rajnerom Hesom, unukom Rudolfa Hesa.

Ivanji je rekao da je danas „sreo jednog takvog unuka, ne običnog imena“ sa kojim je razgovarao o mnogo čemu.

Rajner Hes je rekao da drži predavanja u različitim zemljama i „uvek isto počinjem komunikacijom kako izgraditi mostove i interesantno je razgovarati sa ljudima poput Ivanjija“.

Ljudi sa kojima razgovaram znaju da sam unuk Hesa, a iako tada nisam bio rođen, niti sam počinio bilo kakvu krivicu, ljudima to vraća sećanja i užase, rekao je Rajner Hes.

On nije želeo da pristane na nacističko nasleđe svoje porodice i kao tinejdžer je otišao od kuće jer se suprotstavio negiranju teških nacističkih zločina među najbližima.

Hes je, zajedno sa Ivanjijem, na Starom Sajmišu položio venac žrtvama Holokausta.

(FoNet) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga