Italija: Studentica zbog ljubljenja policajca ide na sud

Dvadesetogodišnja Nina de Chiffre fotografisana je kako ljubi Salvatorea Piccionea u vizir dok on stoji u kordonu tokom protesta na sjeveru Italije

17. dec 2013

Italijanska studentica optužena je za seksualni napad nakon što je prošlog mjeseca fotografisana kako preko kacige ljubi policajca u opremi za razbijanje demonstracija, javlja Tanjug.

Dvadesetogodišnja Nina de Chiffre fotografisana je kako ljubi Salvatorea Piccionea u vizir dok on stoji u kordonu tokom protesta na sjeveru Italije. Protesti su izbili zbog izgradnje želježničke linije koja bi trebalo da skrati putovanje sa sedam na četiri sata iz Milana do Pariza.

Fotografija je obišla društvene mreže i pozdravljena je kao simbol mirnih protesta u zemlji. Međutim, policijski sindikat navodi da su podnijeli tužbu protiv nje.

„Da ju je policajac poljubio izbio bi Treći svjetski rat“, rekao je generalni sekretar sindikata Franco Maccari listu La Republica. „Šta bi bilo da ju je potapšao po zadnjici? Bila bi skandalizovana. A ako ona to uradi čovjeku koji je na dužosti onda to treba da tolerišemo?“

„Poljubac je pozitivna stvar, ali u ovom kontekstu, između ovo dvoje ljudi, to je nepoštovanje“, dodao je on.

Kako prenose elektronski mediji, kasnije se ispostavilo da De Chiffre ne samo što je poljubila policajca već je i liznula svoje prste i njima dodirnula njegova usta.

Studentica je optužena za seksualno nasilje i vrijeđanje javnog službenika.

Piccione je lokalnim medijima rekao: „Dok nosim uniformu predstavljam policijsku instituciju i obavezan sam da ne reagujem na provokacije. Najvažnije je da su, na kraju, demonstracije prošle bez problema“.

(Radio Sarajevo)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga