Istraživanje o kulturnoj ponudi i tražnji u Zrenjaninu

Biće urađeno 1.060 anonimnih upitnika i obavljeno 50 intervjua sa predstavnicima kulturne branše

03. okt 2013

Gradska uprava u Zrenjaninu počela je istraživanje o kulturnoj ponudi i potražnji u tom gradu, koje će trajati tri meseca, rekli su danas organizatori.

Koordinatorka projekta za Zrenjanin Dubravka Bengin Bulovan rekla je da će anketa biti sprovedena među građanima i zaposlenima u kulturi na teritoriji grada Zrenjanina, a biće urađeno 1.060 anonimnih upitnika i obavljeno 50 intervjua sa predstavnicima kulturne branše.

„Istraživanje će biti sprovedeno u cilju formiranja kulturne politike Grada Zrenjanina u budućnosti. Upitnik koji će građani popunjavati biće sastavni deo strategije kulturnog razvoja, čije je donošenje planirano za početak 2014. godine“, rekla je Bulovan Bengin.

Ona je pozvala građane da popune upitnike i na taj način kreiraju kulturnu politiku Zrenjanina.

Kako je navela, istraživanje se sprovodi radi poboljšanja javnih usluga u kulturi, povećanja profesionalne sposobnosti javnih službenika, kao i jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za evaluaciju javnih politika.

Grad Zrenjanin od juna učestvuje u projektu koji se realizuje sredstvima Evropske Unije iz IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija.

Direktorka projekta Korina Raceanu iz Rumunije kazala je da projekat traje do oktobra iduće godine, a sprovodi ga Interkulturalni Institut iz Temišvara, u partnerstvu sa Opštinom Temišvar, gradskim upravama Zrenjanina i Pančeva i Građanskim Parlamentom iz Vršca.

„Projekat podrazumeva stvaranje i pripremu pet dokumenata javne politike iz oblasti kulture. Biće urađene Strategija razvoja kulture u Temišvaru, Zrenjaninu, evaluacija postojeće u Pančevu i akcioni plan za civilno društvo u Vršcu“, kazala je Raceanu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga