Istraga protiv profesorke

Profesorke engleskog jezika u Novom Sadu Jelene Popović-Ivanović sumnjiči se da je širila govor mržnje preko društvene mreže Fejsbuk.

09. dec 2011

Tužilaštvo u Beogradu podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv profesorke engleskog jezika u Novom Sadu Jelene Popović-Ivanović.
Ona se sumnjiči da je širila govor mržnje preko društvene mreže Fejsbuk.
Portparol Tužilaštva Tomo Zorić rekao je agenciji Beta da je Odeljenje za Visokotehnološki kriminal Višeg Tužilaštva je istražnom odeljenju Višeg suda u Beogradu podnelo zahtev za sprovodjenje istrage za krivična dela ugrožavanja sigurnosti, i izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti preko Fejsbuka.

Mediji su 20. septembra objavili da je Popović-Ivanović u komentarima na svom profilu na Fejsbuku pozivala na otvoreno nasilje prema homoseksualcima.

„Jeste, pederi su bolesnici i treba ih se kloniti, ignorisati, zanemarivati i ućutkati na sve načine, jer vrše propagandu bolesti!“, napisala je ona.

Mediji su naveli da profesorka medju prijateljima ima i svojih učenika.

„Manjine nikad ne smeju imati ista prava kao većinski narod! Ovo je naša zemlja, srpska, bre! Je…. vas tolerancija, gonite se u pm i vi i vaše pozitivne diskriminacije!“, napisala je, između ostalog, na Fejsbuku.

Direktor Srednje mašinske škole Miloš Mazalica je ranije izjavio da je „šokiran“ i dodao da „slučaj neće otići pod tepih“.

Neposredno pošto su slučaj obelodanili mediji, Jelena Popović-Ivanović je otišla na bolovanje, s kojeg se vratila i nastavila da predaje.

(Beta)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga