Istekao rok za predaju kandidatura

Na predsedničkim izborima bi moglo da bude najviše 12 kandidata

16. apr 2012

U ponoć je istekao rok za podnošenje kandidatura za predsednika Srbije na izborima zakazanim za 6. maj.

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je 11 kandidata za predsednika, a dva sata pre isteka roka podneta je još jedna kandidatura koju će RIK razmotriti u narednih 24 sata, pa bi na predsedničkim izborima moglo da bude najviše 12 kandidata.

Potvrđene su kandidature predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića, predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, predsednika Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića i lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića.

RIK je potvrdio i kandidature predsednika Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice, kandidatkinje Srpske radikalne stranke Jadranke Šešelj i kandidata Ujedinjenih regiona Srbije Zorana Stankovića, kao i kandidata Dveri Vladana Glišića.

Proglašene su i kandidature muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića, predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora i kandidata Pokreta radnika i seljaka Zorana Dragišića.

Kandidaturu je poslednji, dva sata pre isteka roka, predao Socijaldemokratski savez Nebojše Lekovića, koji je za predsednika Srbije kandidovao neurohirurga Danicu Grujičić.

Redosled kojim će kandidati biti predstavljeni na glasačkom listiću biće određen 20. aprila žrebom. Za proglašenje kandidature bilo je potrebno sakupiti 10.000 potpisa podrške građana.

Pored izbora za predsednika Srbije, za 6. maj su zakazani i parlamentarni i lokalni izbori.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga