Istaknuta zastava Vojvodine i u opštini Ruma

Zastava postavljena nakon višegodišnjih zahteva da se to učini i ignorisanja od strane gradskih vlasti.

12. okt 2010

Nakon protestne ulične šetnje koju je organizovala Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), na zgradu Gradske kuće u Rumi danas je postavljena zastava Autonomne pokrajine Vojvodine, nakon višegodišnjih zahteva da se to učini i ignorisanja od strane gradskih vlasti.

LSV je u prethodna tri dana prikupljala potpise građana na peticiju sa zahtevom da se na Gradskoj kući istakne i zastava Vojvodine, pored zastave Srbije i zastave opštine, a danas je organizovana i protestna šetnja, nakon koje je predsedniku opštine Ruma Goranu Vukoviću uručena zastava.

Vuković i predsednica Opštinskog odbora LSV Mirjana Mitrović potom su zajedno istakli vojvođanski zastavu na zgradu Gradske kuće.

Funkcionerka LSV Maja Sedlarević podsetila je Skupština Vojvodine Odluku o zastavi Vojvodine donela još 27. februara 2004. godine i dodala da takva odluka ima utemeljenje u Ustavu Srbije i Statutu Vojvodine.

Ona je kazala da će LSV nastaviti borbu da se i u malobrojnim opštinama u kojima nije istaknuta vojvođanska zastava to što pre učini, pošto je to zakonska iobaveza tih lokalnih samouprava.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga