Isakov: Hitno rešiti finansiranje RTV-a

Sejdinović: Građani moraju da budu svesni da će svakako plaćati javni servis, ali da je budžet lošije rešenje

08. avg 2013

Savetnik generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine (RTV) Siniša Isakov izjavio je danas da toj medijskoj kući treba hitno rešenje za finansiranje, kako bi mogla da funkcioniše.

„Javnim servisima je potrebno hitno rešenje za finansiranje, jer u poslednjih godinu dana ugroženo je finansiranje javnih servisa, a posebno RTV-a. Tako da sva rešenja koja nisu hitna, nisu ni od velike pomoći za RTV“, rekao je Isakov povodom objavljivanja prednacrta Zakona o javnim servisima.

On je dodao da je RTV u poslednje dve godine uspela da se popravi i da osvoji poverenje gledalaca a i profesionalaca, koji cene rad pokrajinskog javnog medijskog servisa.

Predsednik Izvršnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović ocenio je da je ideja da se javni servisi finansiraju dve godine iz državnog budžeta „korak unazad“ u odnosu na pretplatu.

„Napravljen je korak unazad time što se finansiranje javnih servisa vraća na budžet, čime oni prestaju da budu javni servisi i postaju državni servisi. Bez obzira na garancije za nezavisnost rada, koje najavljuju iz vlade, dodatno se povećava mogućnost političkog uticaja na rad javnih servisa“, rekao je Sejdinović.

Prema njegovim rečima, građani moraju da budu svesni da će oni i ovako i onako plaćati javne servise, da li kroz budžet ili kroz pretplatu.

(Autonomija/RTV) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga