Uveden privremeni organ u Pećincima

Potpuni haos u opštini Pećinci, uveden privremeni organ

18. nov 2013

Predsednik opštine Pećinci Sava Čojčić kazao je danas da uprava u Pećincima još uvek čeka da im stigne odluka Vlade Srbije o raspuštanju Skupštine opštine Pećinci, te da su o njoj saznali na portalu Vlade.

Vlada Srbije donela je sinoć odluku o raspuštanju Skupštine opštine Pećinci i obrazovala privremeni organ koji će obavljati tekuće poslove iz nadležnosti Skupštine opštine.

“Još nismo dobili odluku, tako da je ne mogu komentarisati. Možda popodne kada je dobijemo”, kazao je Čojčić agenciji Beta.

Odbornik Živko Marković iz DS-a kazao je da je privremeni organ u Pećincima uveden bespotrebno, jer je u ovom gradu sinoć održana sednica Skupštine u lovačkom domu, a prema njegovom mišljenju, privremeni organ je loše rešenje za građane.

“Mislim da je ishitreno doneta ta odluka iako su postojali uslovi. Mi smo imali dva pokušaja i pre jučerašnje sednice da je održimo, ali problem je bio samo u bahatosti dosadašnjeg predsednika opštine Čojčića, inače bismo uspeli u tome”, kazao je Marković.

On je dodao da je ovo mera koja služi samo za to da se ne formira “druga većina” u opštini, i dodao da je razočaran potezom Vlade, jer se rukovode time da li im je “simpatičan neki predsednik opštine”.

On je naglasio da ako u privremenom organu ne bude Demokratske stranke (DS), iako je na poslednjim izborima ona osvojila 37 odsto glasova građana, da će to biti zanimljiv pokazatelj nedostatka demokratije  u Srbiji.

Kako je naveo, predsednik Čojčić se tokom svog mandata ponašao bahato, uveo je dikaturu u Pećince, menjao brave i čuvao skupštinsku salu od odbornika koji bi u njoj trebali da rade.

“To je osionost, sirovost i bahatost koja je nezapamćena. Oni su uspeli da poremete sve međuljudkse odnose u svim javnim ustanovama i preduzećima, ljudi su zaplašeni, ucenjivani i prećeno im je otkazima”, kazao je Marković.

Ukupno 16 odbornika Srpske napredne stranke (SNS), DS i Jedinstvene Srbije održalo je juče sednicu Skupštine opštine Pećinci posle tri meseca u lokalnom lovačkom domu, nakon što ih predsednik opštine Sava Čojčić nije pustio u opštinsku zgradu.

Oni su na toj sednici smenili Čojčića, koji je poručio da ne priznaje tu odluku.

U Pećincima je na vlasti bila koalicija koju su činili Grupa građana „Luki“, Ujedinjeni regioni Srbije, SNS, Nova Srbija, Jedinstvena Srbija i Socijalistička partija Srbije.

Sava Čojčić i odbornici URS-a kolektivno su u junu pristupili SNS-u, što je dovelo do poremećenih odnosa unutar vladajuće koalicije, ali i rascepa u lokalnom SNS-u.

(Autonomija/Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga