Intenzivirana saradnja Vojvodine i Baden Virtemberga

“Ne samo da nas spaja Dunav, nego nas spajaju i kultura i tradicija naših regiona”

16. okt 2015

Saradnja Vojvodine i Baden Virtemberga postaje sve intenzivnija, a Dunavski region nudi šansu za obe pokrajine da zajednički kandiduju i realizuju brojne projekte na obostranu korist, zaključeno je danas u Štutagartu, na zajedničkoj sednici Odbora za evropske integracije Skupštine Vojvodine i Odbora za Evropu i međunarodne odnose parlamenta nemačke pokrajine Baden Virtemberg.

Potencijale, iskustva i ideje potrebno je pretočiti u konkretne predloge, složili su se parlamentarci iz dve regije na zajedničkoj sednici, a preneo Biro za informisanje Pokrajinske vlade.

Predsednica Odbora za evropske integracije Skupštine Vojvodine Maja Sedlarević kazala je da je za Vojvodinu saradnja sa Baden Virtembergom jedna od najznačajnijih.

“Ne samo da nas spaja Dunav, nego nas spajaju i kultura i tradicija naših regiona”, navela je Maja Sedlarević.

Dodala je da je za Vojvodinu veoma značajno i da se realizuju već dogovorene manifestacije “Dani Vojvodine u Baden Virtembergu” i “Dani Baden Virtemberga u Vojvodini”, zatim da se unapredi saradnja između univerziteta i naučnih instituta, da se poveća razmena studenata i administrativnih službenika.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga