Institut: Lekarka smenjena jer je tražila dodatni novac za prekovremeni rad

“Stranačka pripadnost ne može biti referenca kvaliteta za obavljanje posla u struci"

05. avg 2015

Institut za onkologiju Vojvodine demantovao je danas navode lekarke Jasne Mihailović da je smenjena zbog pripadnosti Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i saopštio da je ona razrešena dužnosti nakon što je tražila naknadu za prekovremeni rad za učešće u radu Stručnog kolegijuma tog instituta.

“Stranačka pripadnost ne može biti referenca kvaliteta za obavljanje posla u struci. Kriterijumi koji se trebaju uvažati su stručnost, kompetentnost, profesionalna posvećenost i organizacione sposobnosti”, navodi se u saopštenju za javnost Instituta za onkologiju Vojvodine.

Dodaje se da je smenjena upravnica Zavoda za nuklearnu medicinu Jasna Mihailović u svom “poslednjem u nizu dopisa” tražila da joj se nadoknade prekovremeni sati za učešće u radu Stručnog kolegijuma Instituta za onkologiju Vojvodine, najvišeg stručnog tela Instituta, u čijem radu učestvuju svi rukovodioci organizacionih jedinica, što nije u skladu sa profesionalnom posvećenošću lekara i što stvara nepotrebne troškove.

Objašnjava se da po Pravilniku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje svi rukovodioci primaju dodatna sredstva za rukovođenje, ali ne i za učešće u radu Stručnog kolegijuma.

“Dakle, nije tačno da su razlozi za njeno razrešenje bilo kakve političke prirode, već isključivo izostanka spremnosti posvećivanja unapređenju rada i funkcionisanja Instituta za onkologiju Vojvodine”, piše u saopštenju.

Dodaje se da svi procesi rada Instituta za onkologiju Vojvodine funkcionišu na najbolji način, bez obzira na pojedince, a na korist pacijenata.

Visoki funkcioner SNS-a Damir Zobenica optužio je juče direktora Instituta za onkologiju Miloša Lučića da je smenio Jasnu Mihailović samo zato što je članica SNS I iako je “najstručniji kadar” na tom institutu.

On je optužio Lučića da je Mihailovićevu smenio jer planira da na njeno mesto postavi svoju suprugu.

Jasna Mihailović je kazala da je Lučić novu sistematizaciju radnih mesta prilagodio svojoj supruzi i optužila ga za zloupotrebu položaja.

Institut za onkologiju ove navode nazvao je “besmislicama i neistinama” koje ne zaslužuju da budu komentarisane.

DS: SNS Institut pretvorio u politički obračun

U svom dobro poznatom stilu širenja lažnih, zlonamernih i neistinitih tvrdnji, u permanentnim jalovim pokušajima da diskredituje DS, SNS je ponovo pokušao da obmane javnost i da unutrašnje kadrovsko pitanje Instituta za onkologiju Vojvodine pretvori u politički obračun, saopšteno je danas iz Pokrajinskog odbora Demokratske stranke.

Ta stranka je ocenila da je cinično da SNS, koji je poznat po, kako se navodi, beskrupuloznom zapošljavanju svojih članova bez obzira na njihovu stručnost i kvalifikaciju, i u čije je vreme lažna diploma dobila značaj prave, nekoga optužuje za to.

„Spremni smo u svako doba da uporedimo kvalifikacije i biografije pokrajinskih sekretara sa biografijama i kvalifikacijama ministara u Vladi Srbije, kao i svih drugih kadrova DS i SNS, kako bi došli  do prave istine“, piše u saopštenju vojvođanskih demokrata.

U njemu se navodi da je Miloš Lučić redovni profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, sa autoritetom  koji je utemljen u međunarodnim krugovima i mnogobrojnim  evropskim profesionalnim asocijacijama i sa menadžerskim kompetencijama koje su ga i kvalifikovale na javnom konkursu za izbor direktora Instituta za onkologiju.

Lučić je, dodaje se, bio predsednik Evropske asocijacije mladih radiologa i član je Komisije za polaganje ispita iz radiologije za Evropsku diplomu Evropske asocijacije za radiologiju. U saopštenju se ističe da je on nosilac izuzetno značajnih evropskih diploma i priznanja, te da je i autor i koautor 180 prezentovanih naučnih radova.

Pokrajinski odbor DS je poručio i da su u toj stranci ponosni što je Lučić obavljao funkciju Pokrajinskog sekretara za zdravstvo od 2004. do 2008. godine.

„U svojim bezočnim napadima na članove DS, SNS je izgubio sve kriterijume i bilo bi krajnje vreme da shvate da biti član SNS ne može biti značajnije od pošteno  stečenih diploma ljudi koji časno obavljaju svoj posao“, dodaje se u saopštenju vojvođanskih demokrata.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga