Institut: Epidemiološka situacija u Vojvodini nesigurna, s tendencijom pogoršanja

„Aktivni slučajevi su prisutni u 36 od 45 opština u AP Vojvodini"

27. okt 2020

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao nesigurnu, sa tendencijom pogoršanja, jer je u odnosu na prethodnu nedelju registrovan značajan porast broja zaraženih virusom korona.

„Dnevni broj registrovanih slučajeva u AP Vojvodini kontinuirano raste od utorka 20. oktobra, te je tokom jučerašnjeg dana registrovano 86 novih slučajeva. Nepovoljna okolnost je što broj hospitalizovanih značajno raste“, navodi se u saopštenju Instituta

Kako se navodi, u ovom trenutku je 516 aktivnih slučajeva na teritoriji AP Vojvodine, što predstavlja više nego dvostruko veći broj u odnosu na prethodnu nedelju. Najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu – 246, što je, takođe, udvostručenje u odnosu na prethodnu nedelju.

„Aktivni slučajevi su prisutni u 36 od 45 opština u AP Vojvodini. U ovom trenutku u Novom Sadu i Zrenjaninu je epidemiološka situacija nepovoljna sa tendencijom pogoršanja, dok se u ostalim gradovima i opštinama ocenjuje kao nesigurna sa tendencijom pogoršanja“, piše na sajtu Instituta.

Navodi se da među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo, dok se kod dece školskog uzrasta registruju pojedinačni slučajevi obolevanja van škole. Još uvek nije registrovano prenošenje oboljenja među decom u školskim uslovima.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga