Inkluzivne likovne radionice u Galeriji Matice srpske

U jedinstvenom prostoru Galerije odvija se razmena ideja i interakcija među učesnicima, kao inspiracija za kreativno stvaralaštvo mladih sa i bez intelektualne ometenosti.

17. sep 2013

Inkluzivne likovne radionice namenjene mladima sa i bez intelektualne ometenosti odvijaće se u Galeriji Matice srpske, kao deo projekta koji su zajednički kreirali ta galerija i umetnička asocijacija Per.Art.

Radionice su namenjene učenicima Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ u Novom Sadu, kao i učenicima novosadskih srednjih i visokih škola, a vodiće ih profesionalni umetnici.

Kolekcija Galerije Matice srpske, jedne od najstarijih kulturnih institucija u državi, sadrži dela nacionalne umetnosti od 16. do 21. veka, a cilj projekta je da se u jedinstvenom prostoru Galerije odvija razmena ideja i interakcija među učesnicima, kao inspiracija za kreativno stvaralaštvo mladih sa i bez intelektualne ometenosti.

Proces rada na radionicama zasnivaće se na likovnim, ali i pozorišnim i društvenim igrama, vežbama i zadacima, a učesnici će imati priliku da zajedno kreiraju nove društvene situacije i odnose.

Projekat „Umetnost i inkluzija – inkluzivne likovne radionice u Galeriji Matice srpske“ podržan je od strane Stavros Niarhos fondacije i trajaće do decembra meseca.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga