Inicijativa žena Srbije: Maja Pavlović se bori u ime svih nas, umesto svih nas

"Koliko vredi život jednog građanina Srbije, koji se bori da ostvari svoja prava zakonom propisana?”

05. maja 2019

Maja Pavlović je pokazala hrabrost i odlučnost koja mnogima u ovoj državi nedostaje i koja je potrebna da bismo ponovo imali pravnu državu, saopštila je Inicijativa žena Srbije.

“Subota je 20. dan otkako se Maja Pavlović, vlasnica i direktorka TV Kanal 9 odlučila da uloži i poslednje sredstvo kako bi ostvarila svoja prava – svoje zdravlje i svoj život. Predsednica vlade, koja saoseća sa Majom, zakazala joj je sastanak za utorak 7. maj, navodeći kako joj je potrebno vreme da napismeno dobije odgovor iz svih institucija kojima se Pavlović obraćala. Pitamo predsednicu Vlade RS, zbog čega nije u praksi primenila digitalizaciju, koja će po njenim rečima umnogome olakšati život građana Srbije i najbržim putem pribavila informacije koje je nebrojeno puta Maja Pavlović dostavljala na različite adrese? Pitamo je koliko vredi život jednog građanina Srbije, koji se bori da ostvari svoja prava zakonom propisana?”, navodi se u saopštenju.

Inicijativa ističe da se Maja Pavlović ne bori samo za sebe i svoja prava, već “se bori u ime svih nas, umesto svih nas”.

“Bori se za svakog građanina, koji je žrtva poništavanja pravne države. Bori se i u ime svojih kolega novinara za slobodu medija”, zaključuje se u saopštenju.

(Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga