Inicijativa žena: Premijerka da zaštiti vlasnicu Kanala 9

"Maja Pavlović ne traži privilegiju i ne traži saosećanje, već traži svoje pravo"

01. maja 2019

Svojim saopštenjem predsednica Vlade RS, u kojem saoseća sa Majom Pavlović, vlasnicom i diretorkom TV Kanala 9 iz Novog Sada i nada se da će do rešenja doći, ne samo da izbegava odgovornost za postupke Vlade, nego i vređa inteligenciju svih građana Srbije, ocenila je danas Inicijativa žena Srbije.

Jedno od ključnih pitanja, koje je i dovelo do radikalnog poteza Maje Pavlović da štrajkuje glađu, jeste pitanje taksi koje naplaćuju SOKOJ i OFPS, ukazuje u saopštenju Inicijativa i naglašava da je iznos taksi utvrđen tarifama, na koje saglasnost daje Zavod za intelektualnu svojinu.

„Predsednica Vlade RS ne može samo da saoseća i da se nada, već joj je dužnost da preispita rad organa u okviru sistema na čijem se čelu nalazi. Ili je došlo do promena, sa kojima građani nisu upoznati, pa je rad Zavoda prešao u nadležnosti suda?“, ističe Inicijativa.

Maja Pavlović ne traži privilegiju i ne traži saosećanje, već traži svoje pravo i ne treba joj nada i saosećanje, ocenjuje se u saopštenju i naglašava da Maji Pavlović „treba ono što je država dužna da obezbedi – poštovanje zakona„.

Inicijativa podseća da su svi organi vlasti dužni da obezbede svim građanima da što lakše zaštite i ostvare svoja prava, bez odugovlačenja i sa što manje štete za građane, ukoliko to nije štetno za državu.

„Pošto organi vlasti Republike Srbije ne preduzimaju ono na šta su obavezni, možemo zaključiti samo jedno, a to je da u svakom slobodnom građaninu vide štetu po sebe i svoje interese„, ocenjuje u saopštenju Inicijativa žena.

Direktorka TV K9 Maja Pavlović već 17 dana štrajkuje glađu zbog toga što vlast, iako je obećala, nije rešila pravne probleme u vezi sa poslovanjem njene televizije.

Maja Pavlović zahteva da se sastane sa premijerkom Anom Brnabić i predsednicom Ustavnog suda Vesnom Ilić Prelić kako bi im predočila svoje probleme.

(FoNet)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga