Inicijativa žena: Maja Pavlović simbol poniženih građana

"Već deset dana štrajkuje glađu, tražeći samo jedno – poštovanje zakona"

21. avg 2019

Inicijativa žena Srbije ocenila je da direktorka i vlasnica TV kanala 9 Maja Pavlović, koja već deset dana štrajkuje glađu, ugrožavanjem svog života treći put daje šansu državi da demantuje tvrdnje da insititucije ne postoje i da je ona simbol svih ugroženih i poniženih građana Srbije, za koje je zakon samo mrtvo slovo na papiru.

Inicijativa žena Srbije opominje da Maja Pavlović već deset dana štrajkuje glađu, tražeći samo jedno – poštovanje zakona i pravo svakog građanina na pravično suđenje.

Pavlović se, kako se navodi u saopštenju, na ovaj radikalni korak odlučila po treći put, jer su joj bila data lažna obećanja da će se zakon primeniti, da će biti donete presude u postupcima u kojima traži zaštitu svojih prava.

Lažno obećanje joj je dao onaj ko je bio u obavezi da spreči povredu prava, a kada je pravo već povređeno da otkloni štetu – država.

Maja Pavlović nije preduzetnik, kako su pokušali da je predstave pojedini predstavnici vlasti, koji štiti svoj ekonomski interes, već građanka Srbije koja zahteva ono što svakome od nas pripada.

Inicijativa žena Srbije podseća državu da su pred Ustavom i zakonom svi jednaki i da svako ima pravo na jednaku zakonsku zaštitu, bez diskriminacije i da su svi organi vlasti dužni da obezbede svim građanima da što lakše zaštite i ostvare svoja prava, bez odugovlačenja i sa što manje štete za građane, ukoliko to nije štetno za državu.

Pošto organi vlasti Republike Srbije zanemaruju prava Maje Pavlović i ne preduzimaju ono na šta su obavezni, možemo zaključiti da nisu baš svi jednaki pred Ustavom i zakonom i da svi koji se usude da se bore za svoja prava predstavljaju opasnost za ovakve predstavnike organa vlasti Srbije i njihove interese, piše u saopštenju.

(FoNet)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga