Inicijativa za izgradnju parkinga za bicikle u Novom Sadu

"Više parkinga-manje krađa, više biciklista-manje gužve u saobraćaju, čistiji Novi Sad, lepša slika grada"

02. mar 2014

Novosadska biciklistička inicijativa (NSBI) pokrenula je projekat „Bajk frendli“ (Bike Friendly) koji će umrežiti sve objekte u tom gradu, koji imaju bezbedan parking za bicikle ili planiraju da ga naprave.

Ta organizacija je saopštila da će, nakon što prikupi sredstva za tu akciju, jasno obeležiti nalepnicama sve „bajk frendli“ objekte i izraditi aplikaciju za mobilne telefone, koja će prikazivati ove lokacije.

„Više parkinga-manje krađa, više biciklista-manje gužve u saobraćaju, čistiji Novi Sad, lepša slika grada“, navodi se u promotivnom materijalu za akciju.

NSBI je pozvala građane da svojim donacijama pomognu akciju i dodala da će Trag fondacija akciju podržati podudarnim iznosom svake pojedinačne donacije.

Taj novac će biti upotrebljen za izradu „Bajk frendli“ nalepnica, za izradu i održavanje mobilne aplikacije, za promociju aplikacije u medijima, za promotivne materijale.

NSBI je organizacija građana koja je osnovana 2011. godine, s ciljem da se razvije i unapredi položaj biciklističke zajednice na teritoriji Novog Sada.

Organizacija se bavi edukacijom o bezbednosti, promocijom urbanog biciklizma i razvojem infrastrukture, s ciljem da se u glavnom gradu Vojvodine poveća broj ljudi koji voze bicikl.

Projekat je podržala Trag fondacija, u okviru konkursa „Akademija održivosti“, a koncept „Bajk frendli“ osmislile su članice NSBI Agneš Ćurčić-Asodi i Judit Bednarik.

„Ovo je i velika turistička prilika za Novi Sad, imamo li u vidu da je naš grad – grad festivala i da se nalazi na biciklističkoj dunavskoj ruti, koja je deo evropske biciklističke rute ‘šest’. A znamo da je bicikl sve popularnije prevozno sredstvo u Evropi“, kazala je Ćurčić-Asodi za Autonomiju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga