Inicijativa Ne davimo Beograd uputila podršku banjalučkoj grupi Pravda za Davida

"Vaša borba uliva nam nadu da će se zločincima, ma koliko visoko u vlasti imali štićenike i nalogodavce, stati na put, i da će našim društvima zavladati zakoni"

07. avg 2019

Inicijativa Ne davimo Beograd uputila je danas pismo podrške građanima Banjaluke okupljenim oko grupe „Pravda za Davida“ povodom „500 dana od početka borbe“ za otkrivanje istine u slučaju Davida Dragičevića koji je po navodima policije stradao nesrećnim slučajem dok je po navodima porodice, ubijen.

Inicijativa je u saopštenju ocenila da je borba grupe „Pravda za Davida“ primer svim građanima i građankama, „gde god da autokratske vlasti na leđima običnih ljudi i nauštrb javnog interesa namiruju svoju glad za moći i profitom, očigledno ne prezajući ni od oduzimanja ljudskih života“.

„Da nije vaših, i napora grupa sličnih vama koje se bore protiv nepravdi u svom okruženju, mogli bismo poverovati da su oni obični građani i građanke koji iz dana u dan trpe bahatost, samovolju i kriminal povezan sa vlastima i moćnicima, zauvek osuđeni na ovaj položaj. Ipak, vaša borba uliva nam nadu da će se zločincima, ma koliko visoko u vlasti imali štićenike i nalogodavce, stati na put, i da će našim društvima zavladati zakoni, a našim ljudskim odnosima solidarnost i ljubav“, piše u saopštenju.

David Dragičević nestao je u noći 18. marta 2018. godine, a njegovo telo pronađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u Vrbas.

Posle dva dana policija je saopštila da je mladić nastradao nesrećnim slučajem, dok porodica mladića tvrdi da je on 18. marta otet, zatočen, mučen, udavljen, a potom bačen u Crkvenu.

Davidova majka Suzana Radanović nedavno je na Fejsbuk grupi „Pravda za Davida“ objavila status u kojem je direktno za smrt svoga sina optužila inspektora MUP-a RS Dubravka Kremenovića. Iz MUP RS su naveli da Okružno javno tužilaštvo Banjaluka vodi istragu u vezi sa smrću Davida Dragičevića.

(Beta, Foto: RSE)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga