- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd traži poništavanje ugovora za „Beograd na vodi“

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd podneće predlog republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac da pokrene tužbu radi utvrđenja ništavosti Ugovora o zajedničkom ulaganju u projekat „Beograd na vodi“, saopšteno je danas.

Kako se navodi u saopštenju, ta inicijativa će se obratiti i svim nadležnim pravosudnim institucijama u Srbiji pred kojima će predlozima, inicijativama i tužbama pokušati da inicira osporavanje Ugovora o zajedničkom ulaganju u projekat „Beograd na vodi“, kao i akata koji su taj ugovor omogućili ili iz njega proistekli.

Predlog koji će biti upućen Repuličkom javnom tužilaštvu sadrži detaljnu analizu međusobnih prava i obaveza Srbije i arapskog strateškog partnera u ugovoru o projektu „Beograd na vodi“ i ocenu da javni interes ne samo da nije zaštićen, već je i izložen samovolji strateškog partnera, što za posledicu ima „otimanje javnih resursa i punjenje privatnih džepova“.

Inicijativa će predlog Republičkom javnom tužilaštvu uputiti u petak, nakon čega će ispred zgrade te institucije održati i konferenciju za novinare.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!