Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala medije da daju prostor Deklaraciji o bojkotu izbora

Pismo je upućeno urednicima RTS-a, Blica, Politike, Večernjih novosti, Televizije O2 i TV Prva

27. sep 2019

Inicijativa Ne davimo Beograd uputila je danas otvoreno pismo glavnim i odgovornim urednicima najvećih, kako su naveli „kontrolisanih medija“ u Srbiji, kako bi ih pozvali da daju adekvatan medijski prostor „Deklaraciji o bojkotu izbora: Borba za slobodnu i demokratsku Srbiju“.

Deklaracija o bojkotu je dokument kojim je inicijativa Ne davimo Beograd predstavila plan puta do poštenih izbora i izlaska iz krize, u kojoj je, kako je ocenjeno „kriminalna politička elita okupirala našu državu i dovela do teških uslova života naših građana“.

U njoj se građani pozivaju da ne učestvuju na lažiranim izborima i da ne ćute dok se „preko njihovih leđa prelama nezasita glad za profitom korumpirane političke elite“, saopštila je Inicijativa.

Vodeći ljudi u medijima, koje Inicijativa ocenjuje kao kontrolisane od strane vlasti, pozivaju se da poštuju zakon i etički kodeks novinara Srbije i „prestanu da budu saučesnici i pomagači onih koji su nam oteli slobodu i državu, odnosno doveli do toga da je jedini izlaz iz krize, bojkot martovskih izbora“.

Pitanje poštenih izbora, slobodnih medija i mogućnosti javnog iskazivanja neslaganja sa vladajućom elitom, direktno je povezano sa ključnim temama i uslovima života i rada svakog građanina, navedeno je u pismu.

Pismo je upućeno urednicima RTS-a, Blica, Politike, Večernjih novosti, Televizije O2 i TV Prva.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga