Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd podržala protest Vojnog i Policijskog sindikata

"Protiv namere vlasti da policiju i vojsku privatizuje, instrumentalizuje i pretvori u svoje partijske jurišnike"

06. apr 2017

Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ podržala je danas protest Policijskog i Vojnog sindikata Srbije, koji je najavljen za subotu, 8. april, navodeći da se njegovi učesnici bore protiv „namere vlasti da policiju i vojsku privatizuje, instrumentalizuje i pretvori u svoje partijske jurišnike“.

Pozivajući građane da se solidarišu sa organizatorima protesta, Inicijativa je u saopštenju pozdravila nameru sindikata „da se usprotive postavljanju nestručnog kadra na rukovodeće pozicije u vojsci i policiji, materijalnom i socijalnom degradiranju vojnika i policije, kao i sistemskom iživljavanju nad radnicima u privatnom i javnom sektoru“.

„Naša borba protiv nesigurnosti, nemaštine i besperspektivnosti, može biti jedino zajednička, jer gnev koji nas vodi da izađemo na ulice je isti, a to je nepristajanje na plan vladajuće političko-ekonomske elite da uzurpira i monopolizuju sve društvene resurse i uspostavi autoritarni režim radi zgrtanja bogatstva i večnog uživanja na vlasti“, piše u saopštenju.

Inicijativa je ocenila i da aktuelni protesti prvenstveno mladih ljudi širom Srbije „pokazuju da je građanima dosta srozavanja demokratskih institucija i politika kojima se društvo sistemski siromaši“.

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije i Vojni sindikat Srbije najavili su ranije da će zbog lošeg položaja i standarda zaposlenih u subotu, 8. aprila protestovati ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

U saopštenju koje je potpisao predsednik Policijskog sindikata Veljko Mijailović je navedeno da ih je teška situacija u MUP Srbije i Vojsci Srbije naterala da po četvrti put izađu na ulice i traže svoja prava.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga