Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd počela kampanju izložbom Koraksovih karikatura

Građani mogu "očekivati neočekivano"

08. feb 2018

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd počela je danas kampanju za beogradske izbore postavljanjem izložbe karikatura Predraga Koraksića Koraksa ispred Skupštine Grada kojom žele da pokažu ko stoji iza narušavanja javnog interesa i rušenja Hercegovačke ulice, izjavio je aktivista Dobrica Veselinović.

Aktivista Inicijative Radomir Lazović rekao je novinarima na skupu kome je prisustvovao i Predrag Koraksić Koraks, da su za članove Incijative u teškoj medijskoj situaciji Koraksove karikature bile inspiracija i snaga.

„Izložba je simboličan početak oslobađanja grada i promene koja dolazi“, naveo je Lazović.

Koraksić je naveo da je sličnu izložbu imao u Šapcu, i da smatra da ova u Beogradu, postavljena na malom prostoru ispred Skupštine grada, predstavlja oazu slobode.

Koraks je izrazio je zadovoljstvo što njegove karikature učestvuju u oslobađanju grada.

Ta inicijativa učestvovaće na izborima sa listom Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd – žuta patka – Čiji grad, Naš grad – Ksenija Radovanović, a prvi na listi je Dobrica Veselinović koji je rekao da će izložba ostati ispred Skupštine Grada do 25. februara kao podsetnik za sve ono što dešava u gradu.

Prema njegovim rečima, izložba je odraz borbe koju Inicijativa vodi godinama i pokazuje sve ono što je građanima poznato.

Veselinović je najavio da od Inicijative u kampanji građani mogu „očekivati neočekivano“ – da stave u fokus teme kao što su Beograd na vodi, Hercegovačka ulica, problemi javnog saboraćaja, urbanistički haos.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga