Inicijativa NDMBGD osudila napad na bicikliste na Savskom nasipu

"Zbog interesa i uživanja male grupe ljudi, dovedeno je u pitanje zdravlje i bezbednost stotina hiljada građana"

11. juna 2018

Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ osudila je nasilje nad biciklistima i članovima udruženja „Ulice za bicikliste“ i „Savski nasip“, dok su na Savskom nasipu protestnom šetnjom zahtevali od gradskih i republičkih službi da uklone divlje vikendice sa vodoizvorišta i da zaustave nelegalni saobraćaj po nasipu.

Inicijativa je ocenila da je potpuno nedopustivo da oni koji ukazuju na kršenje zakona budu žrtve napada onih koji te zakone krše, dok nadležne službe ćute i ne reaguju.

„Umesto da im prilaz i vožnja po nasipu bude zabranjena i onemogućena, vozači motornih vozila su juče nasrnuli na bicikliste tokom protestne šetnje, pretili okupljenim građanima i čak jednog od nih vozili na haubi nekoliko stotina metara u punoj brzini“, navodi se u saopštenju.

Inicijativa je pozvala policiju da što pre otkrije počinioce napada i spreči dalju vožnju i gradnju na Savskom nasipu.

„Od nadležnih u gradskoj i republičkoj vlasti zahtevamo da se u najskorijem roku krenu sa uklanjanjem divlje gradnje u ovom, za grad Beograd jako bitnom području. Zbog interesa i uživanja male grupe ljudi, dovedeno je u pitanje zdravlje i bezbednost stotina hiljada građana“, navela je Inicijativa.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga