Inicijativa mladih sutra uveče organizuje protest zbog veličanja ratnih zločinaca

“Vaša pištaljka vas čeka u četvrtak, zato dođite da zviždimo zajedno i da glasno kažemo ‘Uvek pištaljka, nikad više puška!’”

31. okt 2018

Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) pozvala je danas građane na “protestno zviždanje” protiv državne podrške ratnim zločincima, huškanja na nove ratove i represije nad aktivistima za ljudska prava, koje će se održati sutra u 19 sati na platou između zgrade Predsedništva Srbije i Starog dvora u Beogradu.

“Povod za protest jeste kontinuirana kampanja promocije ratnih zločinaca i najave novih ratova, koja je oživela publikovanjem knjiga (generala) Nebojše Pavkovića i Vladimira Lazarevića od strane Ministarstva odbrane. Takođe, ratni zločinac Veselin Šljivančanin nas poziva sa naslovnih strana i sa TV ekrana u rat, dok u istom danu mirovni aktivisti bivaju osuđeni zato što su izrazili protest zviždajući protiv osuđenog ratnog zločinca. Zbog toga, naš izbor je uvek pištaljka, nikad više puška”, navela je Inicijativa u saopštenju za javnost.

“Vaša pištaljka vas čeka u četvrtak, zato dođite da zviždimo zajedno i da glasno kažemo ‘Uvek pištaljka, nikad više puška!’”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga