Inicijativa mladih pružila podršku i solidarnost NDNV-u

Izostanak reakcije države, uprkos tome što se deklarativno zalaže za pomirenje i dijalog između Kosova i Srbije, predstavlja izraz vrhunskog licemerja

12. juna 2017

Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji danas je izrazila punu podršku i solidarnost sa Nezavisnim društvom novinara Vojvodine, koje je – iz bezbednosnih razloga – bilo prinuđeno da projekciju filma „Kosovo, nazdravlje“ iz novosadskog bioskopa Arena premesti u prostorije Medija centra Vojvodine.

U saopštenju za javnost se ocenjuje da i taj slučaj, kao i prethodni napadi na organizatore i učesnike festivala „Mirdita, dobar dan“ u Beogradu, pokazuju da su ugrožene one organizacije koje promovišu dijalog i saradnju između Kosova i Srbije.

„Napadima ekstremističkih grupa, ali i upadljivim ćutanjem državnih institucija jasno nam se stavlja do znanja da ne samo da smo nepoželjni, već i da nećemo biti zaštićeni u slučaju napada“, navodi se u saopštenju.

Ocenjuje se da izostanak reakcije države, uprkos tome što se deklarativno zalaže za pomirenje i dijalog između Kosova i Srbije, predstavlja „izraz vrhunskog licemerja“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga