Inicijativa mladih pozvala Ministarstvo odbrane da ne promoviše ratne zločince

"Umesto da uloži sve kapacitete pri pomoći ugroženom stanovništvu za vreme pandemijie, ministarstvo nastavlja kampanju promocije ratnih zločinaca i u vanrednom stanju"

27. mar 2020

Inicijativa mladih za ljudska prava osudila je objavljivanje intervjua haškog osuđenika Nebojše Pavkovića pod nazivom „General Nebojša Pavković: Vučić stvara modernu vojsku“ za list „Vesti“ na zvaničnom sajtu Ministarstva odbrane Srbije.

„Umesto da uloži sve kapacitete pri pomoći ugroženom stanovništvu za vreme pandemijie, Ministarstvo odbrane kroz ovaj intervju nastavlja kampanju promocije ratnih zločinaca i u vanrednom stanju. Ovim putem se podriva ionako krhko poverenje građana u institucije države Srbije i u to da je njen puni prioritet suzbijanje COVID19“, saopštila je Inicijativa uz zahtev da se intervju hitno ukloni sa sajta.

U saopštenju se podseća da je Pavković osuđen na 22 godine zatvora zbog učešća u udruženom zločinačkom poduhvatu sa ciljem progona Albanaca sa Kosova, što je rezultiralo brojnim masovnim ubistvima, zlostavljanjima i drugim zločinima nad tamošnjim civilima 1999. godine.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga