Inicijativa LSV za obeštećenje Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pokušaće i na narednoj sednici pokrajinskog parlamenta da u dnevni red uvrs…

25. jan 2009

lsv.jpgLiga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pokušaće i na narednoj sednici pokrajinskog parlamenta da u dnevni red uvrsti inicijativu o potrebi obeštećenja Vojvodine po osnovu ulaganja u Naftagas, najavio je danas Branislav Bogaroški.
Bogaroški koji je predsednik poslaničke grupe te stranke u Skupštini Vojvodine na konferenciji za novinare podsetio je da je na današnji dan pre tačno godinu dana ratifikovan energetski sporazum između Srbije i Rusije, te da je LSV tom prilikom održala protest ispred upravne zgrade NIS-a u Novom Sadu.
Kako je dodao, LSV je još tada upozorio šta će se dogoditi ukoliko se zaključe ugovori sa Gaspromom, te da se, kako je rekao, na žalost pokazalo da je ta stranka u velikoj meri bila u pravu.
„Zbog toga će LSV tokom ove, a ako bude potrebno i naredne godine, nastaviti dalje sa aktivnostima koje se tiču NIS-a. Prvi korak je novi pokušaj da se u Skupštini Vojvodine konačno raspravlja o NIS-u, odnosno o obeštećenju pokrajine zbog prodaje tog preduzeća“, izjavio je Bogaroški.
Vojvodina je, prema računici LSV oštećena za 840 miliona evra, pošto je NIS prodat za 400 miliona evra, a da je realna tržišna vrednost NIS procenjena na 2,2 milijarde evra, rekao je on.
Prema njegovim rečima, za otvaranje jednog radnog mesta potrebno je između pet i osam hiljada evra.
„Onda dolazimo do toga da smo za cifru od 840 miliona evra mogli otvoriti negde oko 150 hiljada radnih mesta. Pošto u Vojvodini ima oko 200 hiljada nezaposlenih, ne vidim kako neko može da kaže da nema prostora da se raspravlja o toj temi“, kazao je Bogaroški.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga