Inicijativa da 9. januar bude dan sećanja na zločine u Brčkom i genocid paradržave RS

Na promociji knjige "1992 - Logor smrti Luka Brčko" koja će se održati 9. januara u Spomen sobi bivšeg koncentracionog logora Luka u Brčkom, biće pokrenuta građanska inicijativa

07. jan 2017

Knjiga „1992 – Logor smrti Luka Brčko“ bavi se zapisima o zločinima u Luci tokom rata, ubijenim logorašima i silovanim ženama, svedočenjima preživelih i presudama jedanaestorici ratnih zločinaca

Na promociji knjige „1992 – Logor smrti Luka Brčko“, autora Muhameda S. Mujkića, koja će se održati 9. januara u Spomen sobi bivšeg koncentracionog logora Luka u Brčkom, biće pokrenuta građanska inicijativa da građani Distrikta i ostatka Bosne i Hercegovine svake godine 9. januara organizuju obeležavanje dana sećanja na žrtve zločina i genocida paradržave RS 1992-1995, prenosi portal Otisak.ba.

Prema rečima autora, ova knjiga u četiri poglavlja bavi se isključivo žrtvama konclogora Luka Brčko: zapisima o zločinima u Luci tokom rata 1992. godine, o ubijenim logorašima i silovanim ženama, svedočenjima preživelih logoraša i pravosnažnim presudama jedanaestorici ratnih zločinaca za počinjene zločine protiv čovečnosti u ovom brčanskom logoru smrti.

Organizator promocije je Udruženje logoraša Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, a promoteri su predsednik Asocijacije intelektualaca „Krug 99“ Adil Kulenović, prof. dr Senadin Lavić sa Fakulteta političkih nauka Sarajevo i izvršna direktorica Helsinškog komiteta za ljudska prava Srbije Izabela Kisić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga