Indonezija ošišala pankere

Indonezijska policija uhapsila je, na silu ošišala i poslala na "rehabilitaciju" 64 pankera koji su se okupili na koncertu u najortodoksnijoj muslimanskoj pokrajini Aceh, gde je lokalnom stanovništvu dozvoljena primena šerijatskog prava

14. dec 2011

Indonežanski pankeri se i dalje nalaze pritvoreni u popravnoj instituciji, gde se nad njima vrše „rehabilitacija i reedukacija“.

Policija ove najortodoksnije muslimanske pokrajine u Indoneziji kaže da ne žele da naude ovim mladim ljudima, već da ih izvedu na pravi put.

Portparol policijskih snaga Gustav Leo kaže da će se pankeri posle rehabitacije ponašati kao pravi, uzorni i moralni stanovnici Aceha. On navodi da je policija reagovala nakon što su se komšije žalile zbog buke i nemoralnog ponašanja, napominjući da su se čak neki pankeri „žicali“ za pare.

Pank scena u Indoneziji je u stalnom porastu, jer predstavlja jedini otpor klerikalnom establišmentu i mladi kroz ovaj stil iskazuju protest i zahtevaju slobodu. Aceh je, inače, jedina provincija u Indoneziji gde je lokalnom stanovništvu dozvoljena primena šerijatskog prava.

(agencije)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga