Inđija: Pretnje novinarima postale svakodnevica

"Građani samo oponašaju ono što već rade lokalni političari"

09. jul 2018

Policija je utvrdila ko je u petak na ulici i Inđiji tamošnjoj novinarki Verici Marinčić uputio pretnje i od njega je uzela izjavu. I dalje se traga za muškarcem koji je bio u društvu osumnjičenog, a od Tužilaštva zavise sledeći potezi policije, objavila je televizija N1.

Novinari i u Inđiji za tu televiziju navode da su pretnje lokalnih moćnika i političara u poslednje vreme postala svakodnevica.

Snimak automobila koji u Inđiji prolazi kroz crveno svetlo portal Inđija kafe objavio je krajem juna, a prošlog petka novinarka tog portala dobila je salvu pretnji od vozača koji joj je preprečio put.

„Znam gde živiš, znam ko si, šta me gledaš buljava, ja ći ti majku mrtvu… I dečko koji je bio tu, kaže: jao, izvini, on je moj prijatelj, ja sam mislio da se meni obraća, ja kažem: Ko je čovek? To je zbog onog snimka na vašem portalu kada auto prolazi kroz crveno svetlo, on je vozio taj auto i to je problem“, kazala je Marinčić za N1.

Sve ovo ona je, kaže, ispričala i policajcima koji su napravili zapisnik o tom slučaju. Međutim, dan kasnije isti vozač, u istom automobilu, nekoliko puta, kružio je oko nje.

„Četvrti put je pojačao muziku, izbacio ruku kroz prozor i pokazao mi srednji prst i otišao i ja sam tad zvala policiju i policija je opet došla“, dodala je novinarka.

Posle nove prijave u policiji navode da su utvrdili o kom je reč i uzeli od njega izjavu. Šta će dalje biti, kažu, odlučiće Tužilaštvo.

Novinarka Verica Marinčić napominje, međutim, da građani samo oponašaju ono što već rade lokalni političari.

„Predsednik opštine je zvao majku mog prijatelja i rekao je da ja nisam dobro društvo za njega zato što pišem tekstove i bavim se budžetom opštine“, navela je ona.

Ako je novinar u manjoj sredini nezavisan, to automatski znači da je strani plaćenik, ukazuje novinar Miodrag Blečić.

„Svakodnevno srećeš ljude o kojjima pišeš, srećeš njihovu rodbinu koja te iz istog razloga kritikuje, pa ti kaže da te mrzi. Uvek kad uđeš u bilo koji lokal u gradu imaš mesto za sedenje, jednostavno niko neće želeti da sedne s tobom, sešćeš sam“, rekao je on za N1.

Novinari Inđija kafea imali su neprijatnosti i pre nekoliko dana kada su objavili da je gradski bazen ograđen bodljikavom žicom. Član kabineta predsednika opštine tada je reporterskoj ekipi tog portala pokazao srednji prst.

(Autonomija, N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga