Inđija druga u Evropi po efektivnosti troškova ulaganja

Kako je ocenio FDI Intelligence, na trećem mestu je Sremska Mitrovica, a na četvrtom region Vojvdine. Šampion je region Bukurešta u Rumuniji.

14. feb 2012

Magazin FDI, koji izdaje Fajnenšel tajms (Financial Times), ocenio je Opštinu Inđija kao drugu najbolju destinaciju u Evropi, kada je u pitanju efektivnosti troškova ulaganja.

Inđija je to priznanje dobila prvenstveno zbog brze i uslužne administracije, dobre infrastrukture i primene najmodernijih informacionih tehnologija, navodi se u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika Inđije Gorana Ješića.

Inđija je 2008. godine zauzela 18. mesto na listi od 25 najboljih evropskih destinacija za ulaganje, takođe po istraživanju magazina FDI.

Vojvodina u TOP 10 evropskih regiona za strane direktne investicije

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i direktor Fonda za podršku investicija (VIP fond) u Vojvodini Branislav Bugarški primiće 7. marta u Kanu nagradu koju je Vojvodina dobila kao četvrti region u Evropi u kategoriji efektivnosti troškova ulaganja, saopšteno je danas iz VIP fonda.

Prema konkursu „Evropski gradovi i regioni budućnosti”, koji je organizovao magazin FDI, deo Fajnenšel tajmsa (Financial Times), Vojvodina je četvrti region u Evropi u kategoriji efektivnosti troškova ulaganja.

Dva vojvođanska grada, Inđija i Sremska Mitrovica, osvojila su drugo i treće mesto po istom kriterijumu.

Na prvom mestu je region Bukurešta u Rumuniji, a na konkurs se prijavilo ukupno 110 evropskih regiona i 253 grada.

Subotica je zauzela deseto mesto u kategoriji gradova za najbolje promotivne strategije za privlačenje stranih investicija, a u toj kategoriji konkurisala su 73 evropska grada i 60 regiona.

Magazin FDI  (FDI Intelligence) analizira tržišta i pruža informacije onima koji promovišu svoju lokaciju, koji traže novu biznis lokaciju ili samo analiziraju trendove.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga