Inđija: Čeka se odobrenje ministarstva za novi smer

Odgovor resornog ministarstva nije stigao

15. jan 2015

Direktor inđijske Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ Dejan Spahić istakao je danas da zbog izuzetno velikog interesovanja među mladima, postoji raspoloženje u kolektivu da se uvede novi smer – mehatroničar, ali da se već godinama čeka dozvola Republičkog ministarstva za prosvetu.

Spahić je tokom današnje posete zamenika pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Aleksandra Jovanovića i njegovih saradnika toj školi rekao da, kada je reč o odobrenju za otvaranje novog smera, odgovor resornog ministarstva nije stigao.

On je izrazio nadu da će pozitivno mišljenje i potreba za ovim profilom od strane preduzeća kojima je ovaj kadar potreban, uticati i ubrzati odluku ministarstva.

Zamenik pokrajinskog sekretara Aleksandar Jovanović istakao je da treba obezbediti adekvatan smeštaj za đake putnike. Kako je rekao, u pitanju je veliki problem, koji je prisutan zbog otežanog saobraćaja u ovom delu Srema.

„Đaci ovako gube puno vremena, te zbog njihove bezbednosti, treba da se pronađe neko prihvatljivo rešenje“, ukazao je Jovanović.

Tokom današnje posete razgovaralo se i o organizaciji inđijske škole za vreme trajanja štrajka. Tom prilikom je istaknuto da se nastava odvija bez većih problema i da nastava traje pola sata, ali da profesori sa đacima ostaju u učionici svih 45 minuta.

Direktor Tehničke škole je napomenuo i da ta obrazovna institucija raspolaže sa posebno opremljenom učionicom za praksu, gde učenici mogu da provode slobodno vreme pod kontrolom profesora.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga