Incident u Skupštini Vojvodine, poslanici Alternative za Vojvodinu izbačeni iz sale

"Poslanik SNS Jovanov poručio je opozicionom poslaniku Novakoviću da će nositi nanogicu"

20. dec 2018

Uoči početka sednice Skupštine Vojvodine, nekoliko poslanika koji predstavljaju grupu „Alternativa za Vojvodinu“, pokušali su da raziju transparent sa porukom da je u Srbiji stanje loše u medijima, da nema demokratskih izbora i da institucije nisu slobodne, pa su izbačeni iz sale.

Među njima je bio i predstavnik Narodne stranke Borislav Novaković, koji se sukobio sa predsednikom poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Milenkom Jovanovim.

Došlo je do verbalnog obračuna između njih dvojice, a poslanik SNS Jovanov je Novakoviću poručio da „danas nosi nalepnicu, a sutra nanogicu“.

Poslanici grupe „Alternativa za Vojvodinu“ potom su izbačeni iz sale Skupštne Vojvodine.

Na transparentu je pisalo „Slobodni mediji, slobodni izbori, slobodne institucije“, a iste nalepnice imali su na garderobi.

Poslanici te grupe su pre same sednice novinarima rekli da neće učestvovati u današnjoj raspravi o budžetu za 2019. jer „se guši demokratija u Srbiji, napadnut je Borko Stefanović“.

Poslanici Skupštine Vojvodine danas glasaju o predlogu budžeta za 2019. godinu u Vojvodini, koji će utvrđen na 74,4 milijarde dinara.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga