- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Impresivan rezultat mlade Indijke na IQ testu

Djevojčica Neha Ramu iz Indije, koja ima samo 12 godina, oduševila je svijet svojom inteligencijom. Naime, na IQ testu imala je 162 boda, što je više nego što su imala dva poznata svjetska genijalca Albert Einstein i Stephen Hawking.

Neha Ramu, kći indijskih doktora, imala je čak 162 boda na Mensinom IQ testu, što je najviša razina postignuta u njenim godinama.

Zbog tog se rezultata našla među najinteligentnijim ljudima u Velikoj Britaniji, koji čine samo jedan posto populacije. Primjerice IQ poznatih velikih umova Alberta Einsteina, Stephena Hawkinga i Billa Gatesa je 160.

Djevojčica se iz Indije u Veliku Britaniju preselila u dobi od sedam godina, a uvijek je bila odlična učenica. Njen je ogroman potencijal došao do izražaja nakon upisnog testa u školu, na kojem je osvojila maksimalan broj bodova – 280. javio je Webcafe.net.hr

‘Kad smo se preselili, zaista nisam znala za što je sve sposobna jer nije baš bila luda za školom. Sada sam jako ponosna, ovo je jednostavno predivno. Ne mogu vam taj osjećaj opisati riječima“, izjavila je njena majka Jayashree.

(Radio Sarajevo)

Podelite ovu stranicu!