Impozantan međuregionalni skup u Novom Sadu

Nemački Baden-Virtemberg, španska Katalonija, italijanska Lombardija i francuski region Ron-Alp

30. juna 2013

Međuregionalni skup „Četiri motora u okviru EU strategije za Dunavski region“ biće održan sutra i prekosutra u Novom Sadu

„Četiri motora Evrope“ je veliki međuregionalni projekat koji postoji od 1988. godine, a reč je o udruženju regija, koje čine četiri industrijski veoma razvijena evropska regiona: nemački Baden-Virtemberg, španska Katalonija, italijanska Lombardija i francuski region Ron-Alp.

Ove četiri regije sarađuju u cilju povećanja ekonomskog rasta kroz tu saradnju, kao i kroz saradnju da drugim regijama, i to tako što se organizuju zajedničke političko-ekonomske misije.

Ove godine, predsedavajući zajedničke političko-ekonomske misije je region Baden-Virtemberg, a domaćin je Vlada Vojvodine.

Skupu će prisustvovati i kao i delegacije po nekoliko regiona iz Mađarske, Rumunije i Hrvatske.

Pored regionalnih delegacija, u radu Konferencije učestvovaće i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, ambasador Vensan Dežer.

Vojvođanski sekretar za međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski rekao je ranije da se ovakvi skupovi održavaju po celom svetu i dodao da je zbog toga veoma važno što su ove četiri veoma razvijene evropske regije odlučile da ove godine skup održe u Novom Sadu.

„Taj skup biće jedan od najvećih međuregionalnh skupova ikad održan u Vojvodini. U njemu vidim odličnu priliku da se u ta dva dana donosioci odluka iz četiri veoma uticajna i ekonomski moćna evropska regiona uvere u to da smo sastavni deo evropskog konteksta, i da tako pobedimo prerasude koje donosioci odluka, zahvaljujući imidžu naše zemlje i političkoj nestabilnosti, imaju o nama“, rekao je Bugarski.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga