Imigrant pobedio desničara u trci za gradonačelnika u Nemačkoj

Izbori u ovom gradu su privukli pažnju međunarodne javnosti kada su glumci, režiseri i ostali članovi filmskih ekipa koji su snimali u tom istočnonemačkom gradu pozvali građane Gerlica da ne glasaju za ultradesničarskog kandidata

18. juna 2019

Oktavian Ursu, imigrant i član partije kancelarke Angele Merkel je, u trci za mesto gradonačelnika u Gerlicu na istoku Nemačke, pobedio kandidata ultradesničarske Alternative za Nemačku.

Agencija Dpa je danas objavila da je Oktavian Ursu (51), koji je 1990. stigao iz Rumunije, osvojio 55.1 odsto glasova na današnjim izborima za gradonačelnika Gerlica, dok je njegov protivkandidat Sebastian Vipel, po preliminarnim rezultatima, osvojio poverenje 44,9 odsto birača.

Izbori u ovom gradu su privukli pažnju međunarodne javnosti kada su glumci, režiseri i ostali članovi filmskih ekipa koji su snimali u tom istočnonemačkom gradu pozvali građane Gerlica da ne glasaju za ultradesničarskog kandidata.

U tom gradu je, između ostalih snimljen i film Grand hotel Budimpešta.

Filmski radnici su u pismu koje su potpisali napisali „nemojte podržati mržnju, nerpijateljstvo i isključivost“ a Alternativa za Nemačku je to ocenila kao spoljni nepoželjan savet.

(Beta/N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga