„I’ll be back“ najbolja filmska fraza

U okviru ankete, filmski fanovi su glasali za svoje omiljene filmske citate, a gotovo polovina njih je priznala da ih koriste kako bi prekinuli neugodnu tišinu i potpomogli tok razgovora

25. sep 2012

Filmske fraze se redovno prepričavaju, a neke od njih su se toliko uvukle u svakodnevnu upotrebu da su su postale dijelom svakodnevnog govora. Britanska TV kuća Sky sprovela je istraživanje i došla do zaključka da je u Velikoj Britaniji najpopularnija filmska fraza čuvena replika Arnolda Schwarzeneggera iz Terminatora – „I’ll be back„.

U okviru ankete, filmski fanovi su glasali za svoje omiljene filmske citate, a gotovo polovina njih je priznala da ih koriste kako bi prekinuli neugodnu tišinu i potpomogli tok razgovora.

I’ll be back“ je dobila 16 posto od ukupnog broja glasova. Nakon nje slijedi „Frankly, my dear, I don’t give a damn„, koju je Clarke Gable rekao u Prohujalo sa vihorom (sa 15 posto glasova), dok je treća „Houston, we have a problem“ iz filma Apollo 13 (8,8 posto glasova).

Među popularnijim citatima su se našle i „May the force be with you“ iz filma Star Wars Episode IV – A New Hope te „No, Mr. Bond. I expect you to die“ iz Goldfingera.

Na pitanje koja bi novija filmska fraza mogla postići status najpoznatije u budućoj filmskoj historiji, gotovo trećina ispitanika navela je „With great power comes great responsibility“ iz Spider-Mana.

(Radio Sarajevo)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga