IJZV: U Vojvodini 689 novoobolelih, u Novom Sadu 176

U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se i dalje ocenjuje kao vanredna

31. dec 2020

U Vojvodini je 30. decembra registrovano 689 novih slučajeva oboljevanja od koronavirusa, a najveći broj je registrovan u Novom Sadu – 176, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Kako se navodi, u ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 32.972, a u Institutu ocenjuju da je taj broj značajno pao zbog oporavaka velikog broja blagih slučajeva, obolelih pre dve nedelje, posebno u Novom Sadu, Pančevu, Vrbasu, Žablju, Rumi i Bačkoj Palanki.

„U ovom trenutku najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu – 8.842, potom sledi Zrenjanin sa više od 3.400, Pančevo sa više od 1.700, Subotica i Bačka Palanka sa više od 1.500 i Kikinda sa više od 1.300 registrovanih aktivnih slučajeva“, navodi se u saopštenju.

Institut je epidemiološku situaciju u Vojvodini ocenio kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

„Tokom nedelje registruje se pad broja novih slučajeva u odnosu na prethodnu, ali se i dalje radi o veoma visokim nivoima obolevanja. U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se i dalje ocenjuje kao vanredna“, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga