Igor Salak zamenik predsednika DS 

Mićunović odbio da bude počasni predsednik DS-a

01. nov 2016

Glavni odbor Demokratske stranke (DS) izabrao je Igora Salaka za zamenika predsednika te stranke, a za predsednika Izvršnog odbora Radoslava Milojičića, rečeno je danas agenciji Beta u DS.

Glavni odbor DS je za generalnog sekretar izabrao Gordanu Čomić, a za sekretara stranke Gorana Jajića. Skupština DS je prethodno istog dana, u subotu, 29. oktobra, prihvatila predlog Predsedništva i za predsednika Političkog saveta izabrala Zorana Lutovca.

Predsedništvo je doskorašnjeg predsednika političkog saveta DS Dragoljuba Mićunovića predložilo za počasnog predsednika stranke, ali Mićunović to nije prihvatio navodeći da počasti prepušta drugima, a da on želi da bude aktivni član DS.

Skupština DS je izabrala i 40 članova stalnog sastava Glavnog odbora stranke, članove Statutarne komisije i Nadzornog odbora.

Kako je Beti rečeno, da bi se završio izborni proces u DS i konstituisali svi organi, ostalo je još da Predsedništvo DS izabere internacionalnog sekretara stranke, sekretara Predsedništva i portparola stranke.

U Demokratskoj stranci su 24. septembra bili prvi neposredni stranački izbori. Za predsednika je izabran Dragan Šutanovac, a za potpredsednike Tamara Tripić, Branislav Lečić, Nada Kolundžija, Jovan Marković i Igor Salak.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga