Igmanska inicijativa: Tadić i Josipović otvaraju novo poglavlje

Izražavamo nadu da se ovakvim gestovima definitivno zatvara jedno mračno poglavlje u skorijoj istoriji naroda koji žive na ovim prostorima i otvara novo poglavlje mira i saradnje

27. okt 2010

Koalicija nevladinih organizacija Igmanska inicijativa pozdravila je danas najavu da će u prvoj sedmici novembra predsednici Hrvatske i Srbije, Ivo Josipović i Boris Tadić zajedno posetiti mesta stradanja Hrvata i Srba u ratu u bivšoj SFRJ. 

“Ovakvi gestovi otvaraju jedno novo poglavlje u suočavanju sa prošlošću i daju novi impuls procesu obnove razumevanja i poverenja između naroda i država koji su bili umešani u ratni sukob u prošloj deceniji”, navodi se u saopštenju za javnost Igmanske inicijative.

Prema najavama, Tadić i Josipović posetiće poljoprivredno dobro Ovčara kod Vukovara, mesto stradanja Hrvata, i Paulin dvor kod Osijeka, mesto stradanja Srba.

Igmanska inicijativa je ocenila da će Josipović i Tadić na taj način nastaviti pozitivan trend u unapređivanju odnosa i saradnje zemalja Dejtonskog sporazuma.

“Izražavamo nadu da se ovakvim gestovima definitivno zatvara jedno mračno poglavlje u skorijoj istoriji naroda koji žive na ovim prostorima i otvara novo poglavlje mira i saradnje, koje će zemlje regiona kvalifikovati za članstvo u velikoj porodici evropskih država”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga