Igmanska inicijativa kod Štefana Filea

Delegacija će sa Fileom razgovarati i o mogućnosti formiranja fonda kojim bi se podržavali projekti članica Igmanske inicijative koji su usmereni u tom pravcu.

05. sep 2010

Komesar za proširenje Evropske Unije Štefan File primiće 10. septembra u Briselu delegaciju Igmanske inicijative, koalicije nevladinih organizacija koja se zalaže za normalizaciju odnosa u regionu.

Tema sastanka će se odnositi na podršku EU budućim naporima Igmanske inicijative za dalje unapređenje regionalne saradnje zemalja Dejtonskog sporazuma, kao jednog od preduslova  za njihovo priključenje Uniji, navodi se u saopštenju za javnost Igmanske inicijative.

Dodaje se da će delegacija sa Fileom razgovarati i o mogućnosti formiranja fonda kojim bi se podržavali projekti članica Igmanske inicijative koji su usmereni u tom pravcu.

U delegaciji Igmanske inicijative biće kopredsednik za Srbiju Aleksandar Popov, kopredsednik za BiH Vehid Šehić i predsednik Saveta Igmanske inicijative Živorad Kovačević.

Sastanak delegacije Igmanske inicijative sa komesarom Fileom zakazan je nakon svečane sesije Igmanske inicijative povodom 10 godina njenog postojanja, održane 29. maja u Sarajevu, kojoj su prisustvovali i predsednici Srbije, Hrvatske, BiH i Crne Gore.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga